Dit recept kwam langs in mijn tijdlijn ‘wat hebben we vorige jaren gegeten op die en die dag’. Het leek me weer lekker om dit te maken. Ik maakte het weer net even anders dan de vorige keer. Niet heel veel anders, geen trassi er in deze keer, maar wel kerriepoeder bijvoorbeeld.
Ingrediënten: 1 pakje yumyum instant-noodles, 1 kleine ui, 3 teentjes knoflook, 1 schijfje gember, 1 theelepel sambal, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 kipfilet, 1 potje doperwten met worteltjes, 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel oestersaus, 1 pak bladerdeeg (10 vellen),
Aantal pasteitjes: 10
Maak een paar uur van te voren de vulling van de pasteitjes klaar, het moet namelijk goed afkoelen voordat je verder met het bladerdeeg gaat werken. Week de yumyum noodles (zonder de extra kruiden) in kokend water. Bak 1 gesnipperd uitje met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 fijngehakt schijfje gember, 1 theelepel sambal, 1 theelepel kerriepoeder en 1 theelepel korianderpoeder. Bak tot de ui zacht is. Voeg 1 fijngesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet bruin is. Voeg vervolgens 1 potje doperwten met wortels toe. Roer even door. Voeg 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel oestersaus en de noodles toe. Roer even door. Laat de vulling goed afkoelen.
Ontdooi 10 vellen bladerdeeg. Verdeel de vulling over de vellen bladerdeeg en vouw het bladerdeeg dicht. Druk de randen dicht met een vorkje zodat het goed dicht zit. Leg de pasteitjes in de pan van de Airfryer. Zet de Airfryer aan op 200 graden en 20 minuten. Ik deed dit in 3 batches, 2 batches van 4 en 1 batch van 2. Lekker met chilisaus. Eet smakelijk!
0