Je kan pasteibakjes gewoon kopen, maar die vind ik zelf niet zo lekker. Zeker als je een lekkere saus maakt zoals vol au vent. Daarom maakte ik twee pasteibakjes met bladerdeeg, geen ronde maar vierkante. De saus is voldoende voor vier personen.
Ingrediënten: 150 gram kipgehakt, 1 kipfilet, 250 gram soepgroenten, 2 kippenbouillonblokjes, 200 gram champignons, peper, 2 eetlepels bloem,
Draai van 150 gram kipgehakt kleine gehaktballetjes. Kook 1 kipfilet met de kipgehaktballetjes, 200 gram soepgroenten in 2 liter water met 2 kippenbouillonblokjes. Kook tot de kipfilet gaar is. Schep de gehaktballetjes en de kipfilet uit de bouillon. Trek de kipfilet in kleine stukjes uit elkaar. Bak 200 gram in plakjes gesneden champignons tot het zacht is. Breng op smaak met een beetje peper. Voeg 2 eetlepels bloem toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens geleidelijk de bouillon toe (eventueel met wat soepgroenten). Blijf goed roeren. Wanneer de saus de gewenste dikte heeft voeg de gehaktballetjes en kipfilet toe. Warm nog even door. Schep de saus in de pasteibakjes. Eet smakelijk!
Pasteibakjes
Voor de bladerdeegbakjes kan je pasteibakjes gebruiken of ze zelf maken. Voor 2 bakjes ontdooi je 6 plakjes bladerdeeg. Snijd 4 plakjes bladerdeeg in reepjes. Vouw de reepjes bladerdeeg over de lengte dubbel. Leg op de twee hele bladerdeegplakjes elk 8 reepjes bladerdeeg. Druk de reepjes voorzichtig aan. Zet de bakjes in een voorverwarmde Airfryer. Zet de Airfryer aan op 200 graden voor 20 minuten.