Risotto
Deze keer haalde ik de meeste ingrediënten bij Piretti. De risotto, de pancetta en de Tallegio kaas kwamen daar vandaan. Kortom het werd zo nog meer een echte Italiaanse risotto. Voor het maken van de risotto moet je wel geduld hebben. In zo’n 25 minuten had ik de risotto op de gewenste ‘bite’. Inmiddels was er al 1 liter bouillon toegevoegd.

Ingrediënten; 1 ui, 70 gram dobbelsteentjes pancetta, tijm, 3 teentjes knoflook, risotto rijst, witte wijn, 1 liter bouillon, 100 gram Taleggio kaas,

Aantal personen: 2

Bak 1 gesnipperde ui met 60 gram dobbelsteentjes pancetta en tijm tot de ui zacht is. Voeg dan de knoflook toe. Bak even kort mee. Roer risotto rijst door de ui. Voeg een scheutje witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens een beetje bouillon toe tot de rijst helemaal onder staat. Roer regelmatig door. Voeg dan weer een beetje bouillon toe. Voeg als laatste 100 gram blokjes Taleggio kaas. Laat de Taleggio kaas al roerend smelten. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *