Vandaag liep de dag anders dan we vanochtend hadden bedacht. We zijn richting naar Friesland gegaan om samen met Mieneke bij Jan op bezoek te gaan in het ziekenhuis. Op de terugweg vanuit Heerenveen kwamen we langs Wolvega. Toevallig wist ik dat hier nog niet zo lang geleden een toko was geopend. Eten moet je toch en als je er langs komt.
We kozen drie rames schotels met 2x groenten en 2x vlees. Dat werd thuis bij Mieneke een feestje want alles werd zoals het hoort gedeeld. Wat hadden we allemaal? Zo’n beetje het hele menu hadden we op ons bord. De basis: nasi goreng, bami goreng en nasi kuning (gele rijst). De groentes: sambal goreng boontjes (boontjes met kokos en sambal), sayour lodeh groenten (bloemkool, boontjes, wortel in een kokos saffraan saus), terong blado (licht pittige aubergine), paksoi (pittig gewokte paksoi met baby mais) en Chinese kool (gewokte chinese kool, bamboo shoot en sugarsnaps). Het vlees: rendang (Indonesische runderstoofvlees), daging djawa (pittige Indonesische runderstoofvlees), ayam cashew (zoete gemarineerde kip met cashewnoten), sticky ayam (zoete gepaneerde kip) en ayam ketjap (kip in ketjapsaus) en rempah (gehaktballetjes met kokos in ketjapsaus). En dan dacht je dat dit alles was, nee… We kregen er ook nog Indische eieren w gekookt en gebakken in kokossaus en 1 in sambalsaus), atjar, kroepoek en gefruite uitjes bij!
Alledrie waren we het er over eens: dit was echt heel lekker. Heel verschillende smaken en anders dan andere toko’s. De een wat pittig met dan weer wat zoetiger er tegenover. De terong blado, de aubergine, vonden Mieneke en ik erg lekker en anders dan anders. De eigenaar, Sebastiaan, was ook zo lekker enthousiast over zijn producten. Kortom als we in de buurt zijn, staat deze toko hoog op het lijstje!
Toko Makan Sama Sama
Van Harenstraat 15
8471 JA Wolvega (Wolvegea)