Vandaag dan het Indisch stoofvlees wat we eigenlijk afgelopen zondag zouden eten. We hadden toch de tijd en het was ook wel makkelijk voor het boodschappenlijstje van vandaag. Met dit gerecht kunnen we 2x eten, dus heel veel boodschappen had ik niet nodig vandaag.
Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 schijfje gember, korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 400 gram riblappen, 200 gram champignons, 1 eetlepel azijn, 1 blikje tomatenpuree, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel sojasaus, water, 1 maggiblokje, 2 laurierblaadjes, 1 potje doperwten en worteltjes,
Aantal personen: 4
Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 fijngehakt schijfje gember, 1 theelepel sambal, korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat op laag vuur tot de ui zacht is. Voeg 400 gram in blokjes gesneden riblappen toe. Bak het vlees bruin. Voeg 200 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 eetlepel azijn toe, bak kort mee. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree, bak kort mee. Voeg vervolgens 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus en 1 eetlepel sojasaus toe. Voeg nog zoveel water toe tot alles onderstaat. Verkruimel er 1 maggiblokje over en doe er 2 laurierblaadjes bij. Breng kort aan de kook en laat vervolgens 2 1/2 uur pruttelen met de deksel op de pan. Voeg op het laatst 1 potje doperwten en worteltjes (uitgelekt) toe. Laat de deksel dan van de pan zodat de saus kan indikken. Warm het geheel goed door. Serveer met bijvoorbeeld rijst. Eet smakelijk!
0