In het feestassortiment van de Dekamarkt was ook een gehaktbrood te koop. Bijna hadden we het gekocht, maar bedachten we, we kunnen dit ook zelf maken. Zo gezegd, zo gedaan. Het kan natuurlijk ook op de barbecue en in de oven, maar de Airfryer gaat net zo makkelijk.
Ingrediënten: 300 gram gehakt, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel ketjap manis, uienpoeder, knoflookpoeder, zout, peper, ontbijtspek,
Aantal personen: 2
Meng 300 gram gehakt met 1 eetlepel tomatenpuree en 1 eetlepel ketjap manis. Breng op smaak met naar eigen inzicht uienpoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Vorm van het gehakt een soort van brood. Omwikkel met een paar plakjes ontbijtspek. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal. Zet de ovenschaal in de Airfryer op 180 graden voor 35 minuten. Meet daarna even de kerntemperatuur van het brood. Dat moet ongeveer 70 graden zijn. Bij het gehaktbrood hebben we een salade van de groenteboer gegeten. Eet smakelijk!
0