Ergens in 2006 maakte ik al eens bamisoep volgens mijn blog, ook al met een boemboe van de supermarkt, maar ook met best wat bouillonblokjes. Dat hoort in soep dacht ik toen. De bouillonblokjes heb ik er nu uitgelaten en eigenlijk op boemboe na zijn alle ingrediënten anders. Dit is wel een soep die je met mes en vork kan eten, geen lepel nodig!
Ingrediënten: 1 zak bamigroenten (450 gram), 100 gram ham, 1 bakje boemboe voor bami goreng, 750 ml water, Udon-noodles,
Aantal personen: 4
Bak 1 zak bamigroenten (zonder de rode peper) met 100 gram in stukjes gesneden ham tot de groente zacht wordt. Voeg 1 bakje boemboe voor bami goreng toe. Bak dit even mee. Voeg vervolgens 750 ml water toe. Breng aan de kook. Zet daarna op laag vuur en laat het een kwartiertje pruttelen. Voeg daarna de udon-noodles (hoeveelheid naar eigen inzicht) toe. Kook de udon-noodles gaar. Voeg eventueel wat extra water toe wanneer de soep te dik is. Eet smakelijk!
0
Wat een origineel idee! Ik ben eigenlijk niet van de zakjes en de pakjes, maar voor snel een gevulde soep waar je weinig omkijken naar hebt, mag je best een uitzondering maken toch? Morgen ga ik’m maken, want aan Kerst gedoe doe ik niet. Heerlijk rustig dus morgen ook extra gemak! Bedankt!