Tweede kerstdag zijn we gaan eten bij Britt. Iedereen maakte iets voor het eten. Wij maakten spinazie ricotta hapjes. Het recept had ik gevonden bij Uit de keuken van Fatima.
Ingrediënten: 1 prei, 3 teentjes knoflook, 200 gram spinazie, 100 gram ricotta, zout, peper, bladerdeeg, ei, sesamzaadjes,
Aantal hapjes: ±30
Bak 1 fijngesneden prei met 3 fijngehakte teentjes knoflook tot de prei zacht is. Voeg 200 gram spinazie toe. Laat de spinazie al roerende slinken. Laat het geheel goed afkoelen. Roer vervolgens de ricotta door de spinazie en prei. Breng op smaak met zout en peper. Rol het bladerdeeg uit. Verdeel de spinazie en ricotta over het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg op. Bestrijk met ei. Strooi er wat sesamzaadjes over. Leg de spinazie ricotta hapjes in de Airfryer. Zet de Airfryer op 180 graden voor 15 minuten. Eet smakelijk!
0