Sperziebonen in Rode Wijn Saus
Ingrediënten: 1 ui, tijm, 75 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 kipfilet, 100 gram champignons, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 1/2 eetlepel bloem, flinke scheutje rode wijn, 1 theelepel bouillonpoeder, water, 1 blik sperziebonen,

Aantal personen: 2

Bak 1 gesnipperde ui met een beetje tijm en 75 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet wit is. Voeg 100 gram in kwarten gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 1 1/2 eetlepel bloem toe. Bak al roerende kort mee. Voeg een flinke scheut rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg daarna 1 theelepel bouillonpoeder en zo’n 200 ml water toe (of zoveel tot je de gewenste dikte saus hebt). Voeg 1 blik sperziebonen (uitgelekt) toe. Laat het even goed koken. Lekker met pommes duchesse. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *