Penne met Courgette, Tomaat en Spek
Dit is er eentje uit de oude doos. Ergens in augustus 2008 maakte ik dit gerecht ook al. Alleen net even anders weer dan vandaag. Zo ben ik de ui vergeten, heb ik minder ontbijtspek gebruikt en deed ik er knoflook in.

Ingrediรซnten: penne, 50 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 courgette, 3 teentjes knoflook, tijm, basilicum, oregano, 2 tomaten, zout,

Kook de penne in kokend water beetgaar. Bak in een hete wok 50 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg 1 fijngesneden courgette en 3 fijngehakte teentjes knoflook toe. Kruid met tijm, basilicum en oregano. Roerbak tot de courgette zacht is. Voeg vervolgens 2 in blokjes gesneden tomaat toe. Laat het geheel op laag vuur nog 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met een beetje zout. Serveer het geheel met penne. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *