Spaghetti Bolognese
Ligt het aan mij of is de spaghetti van tegenwoordig echt dunner geworden? Het lijkt nu meer op de dikte van vermicelli. In ieder geval vandaag stond weer de bolognese op tafel. Altijd lekker!

Ingrediënten: 100 gram ontbijtspek, 1 ui, 3 teentjes knoflook, wortel, tijm, 350 gram riblap, 1 eetlepel tomatenpuree, scheutje rode wijn, bouillon, melk, oregano, spaghetti, kaas,

Aantal personen: 4

Bak 100 gram in blokjes ontbijtspek aan in een stoofpan. Voeg 1 gesnipperde ui, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 fijngesneden wortel en wat tijm toe. Bak tot de ui glazig is. Voeg 350 gram fijngesneden riblap toe. Bak tot het vlees bruin is. Voeg vervolgens 1 eetlepel tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg daarna een scheutje rode wijn toe, laat de alcohol iets verdampen. Voeg daarna bouillon (zoveel tot het onderstaat) toe. Roer goed door. Leg een deksel op de pan. Laat het geheel een uur of twee of langer stoven. Laat de saus indikken met de deksel van de pan, wanneer dat nodig is. Voeg op het laatst nog een scheutje melk en een beetje oregano toe. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de spaghetti met de bolognesesaus en eventueel met geraspte kaas. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *