Dit is een recept wat ik ooit eens in 2010 heb gemaakt en nu weer eens langs kwam in de stats. Het leek me lekker en dat was het ook weer. De hoeveelheden van de sojasaus en chilisaus zijn een schatting, ik doe vaak eigenlijk maar wat (maar dan krijg je wel de lekkerste dingen).
Ingrediënten: noodles, 60 ml sojasaus, 80 ml zoete chilisaus, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels azijn, 2 kleine schnitzels, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 rode paprika, gemberpoeder,
Aantal personen: 2
Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak een marinade van 60 ml sojasaus, 80 ml zoete chilisaus, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels azijn. Marineer hierin 2 in reepjes gesneden schnitzels. Bak 1 gesnipperde ui, 3 fijngehakte teentjes knoflook1 rode paprika en een beetje gemberpoeder. Roerbak tot de ui zacht is. Voeg de gemarineerde schnitzelreepjes toe. Bak de schnitzel gaar. Doe de noodles en de rest van de marinade erbij. Roerbak het nog een minuut of twee. Strooi er eventueel nog wat gebakken uitjes over. Eet smakelijk!
0