Pad Kaprow met Rijst
Heel toevallig had ik in de app van tijdschrift.nl de Koken & Genieten gedownload. Heel vaak lees ik het niet, maar nu had ik hem even doorgebladerd (of eigenlijk doorgeswiped). Ik kwam dit Thaise recept tegen en het leek me lekker. Ik heb het wel op de makkelijke en snellere Anja manier gemaakt. In plaats van chilipepers gebruikte ik sambal en verse sperziebonen verving ik door een pot sperziebonen.

Ingrediënten: rijst, 2 eetlepels basterdsuiker, 6 eetlepels oestersaus, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels vissaus, 1 flinke kipfilet, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 pot sperziebonen (groot), basilicum,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking gaar. Maak een saus van 2 eetlepels basterdsuiker, 6 eetlepels oestersaus, 4 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels vissaus. Bak 1 in blokjes gesneden kipfilet met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 2 theelepels sambal tot de kipfilet gaar is. Voeg 1 pot sperziebonen (uitgelekt) en de saus toe. Warm het geheel goed door. Strooi als laatste wat basilicum over het gerecht. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *