Zelfgemaakte Vietnamese Pho Soep
In een tijdschrift zag ik een recept voor Vietnamese Pho, een soort noedelsoep. Dat leek me leuk om eens zelf te maken, maar eerst heb ik eerst nog even andere recepten opgezocht. Bij de toko haalde ik vanochtend al steranijs en kaneelstokjes, goedkoper dan in de supermarkt. Tijdens het maken van de soep rook het zo lekker in huis! Dit recept is uiteindelijk een combinatie van die recepten met ook een beetje Lua, waar ik al eens eerder pho heb gegeten. Was het lekker? Zeker!

Ingrediënten: 3 centimeter gember, 1 kaneelstokje, 2 steranijs, 3 kruidnagels, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel vissaus, 1 1/2 liter water, 1 blokje rundvleesbouillon, rijstnoedels, 1 biefstuk, 3 bosuien, 75 gram taugé, ijsbergsla,

Bak 3 centimeter gember (in plakjes gesneden met 1 kaneelstokje, 2 steranijs, 3 kruidnagels en 1 theelepel sambal even aan. Voeg 1 eetlepel vissaus, 1 1/2 liter water en 1 blokje rundvleesbouillon toe. Laat het geheel een kwartiertje zachtjes koken. Schep of zeef de specerijen en gember uit de pan. Doe de rijstnoedels in de bouillon en kook dit gaar. Bak ondertussen 1 biefstuk even aan. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Wanneer de rijstnoedels gaar zijn doe je er nog kort 3 in ringen gesneden bosuien, 75 gram taugé en de plakjes biefstuk bij. Serveer de soep met de ijsbergsla, dit roer je tijdens het eten door de soep. Breng eventueel op smaak met een beetje sojasaus. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *