Het idee was om met de drie overgebleven eieren van de Toad in a Hole om gewoon chocolademousse te maken. Want dat is gewoon lekker. Ook al hebben we deze chocolademousse al vaker gemaakt, ik maakte een klein foutje in het recept. Uiteindelijk is het niet heel erg, in plaats van een volle pure chocoladesmaak had het nu meer een melkchocolademousse. In ieder geval was het gewoon luchtig zoals het hoort. Dus notitie voor mijzelf, volle chocoladesmaak = 250 ml slagroom en dus niet 500 ml.
Ingrediënten: 3 eieren, zout, 200 gram pure chocolade, 60 gram donkere basterdsuiker, 500 ml slagroom,
Aantal toetjes: 12
Splits voor deze chocolademousse 3 eieren. Hou de eiwitten en eidooiers apart. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout in een brandschone kom en brandschone mixerhaken. Smelt 200 gram pure chocolade au bain marie. Klop 60 gram donkere basterdsuiker met de 3 eidooiers tot een smeuïg geheel. Klop 500 ml slagroom luchtig. Doe het eidooiermengsel bij de gesmolten chocolade en roer het goed door. Mix dit mengsel dan weer door de slagroom met de mixer. Spatel dit voorzichtig door het eiwitschuim. Doe de mousse in kleine schaaltjes. Dek het af met huishoudfolie en zet de bekers minstens 2 tot 3 uur in de koelkast. Geniet van chocolademousse! Smul ze!
0