Dit is er weer eentje uit de oude doos. Als je op rijstnoedels zoekt hier op Brutsellog zie je het recept waar ik dit op gebaseerd heb. Ik had nog rijstnoodles en bosuien liggen wat op moest, dus dat oude recept kwam goed van pas.
Ingrediënten: rijstnoodles, 3 teentjes knoflook, 1 groene paprika, 1 kipfilet, 1 potje wortels, 3 bosuien, 4 eetlepels pindakaas, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn, 1 theelepel honing, 1/2 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel chilisaus, 200 ml water,
Aantal personen: 2
Bereid de rijstnoodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 3 teentjes knoflook met 1 in reepjes gesneden groene paprika tot de paprika een beetje zachter begint te worden. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak de kipfilet gaar. Voeg 1 potje wortels (uitgelekt) en 3 in ringen gesneden bosuien toe. Warm eventjes mee. Voeg vervolgens 4 eetlepels pindakaas met 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn, 1 theelepel honing, 1/2 eetlepel gembersiroop en 1 eetlepel chilisaus toe. Laat de pindakaas smelten. Voeg ongeveer 200 ml water toe om de pindasaus smeuïg te krijgen. Serveer met de rijstnoodles. Eet smakelijk!
0