Ingrediënten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, ketjap manis, sojasaus
Aantal personen: 3
Kook de rijst vooraf en laat het goed afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat naar smaak toe. Roer even door. Voeg 1 fijngesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Bak op hoog vuur tot de rijst goed warm en gebakken is. Breng op smaak met ketjap manis en sojasaus. Lekker met vega saté van Mora. Eet smakelijk!
0
Hoi Anja, ik neem aan dat je Vega-nep-ontbijtspek hebt gebruikt en die tot balletjes hebt gekneed? Of mis ik (jij) iets bij de ingrediënten?
;-))
Ja kon ik maar zelf vega saté maken, maar was helemaal vergeten om erbij te zetten dat het lekker is met vega saté van Mora 😀
Ik vermoedde het wel, maar met een grapje reageren is altijd leuker dan met het vingertje wijzen nietwaar? Je dagelijkse berichtjes en evenzo dagelijkse gewone recepten inspireren me regelmatig hoor! 😊 Dank je wel.