Koreaanse Kip met Spitskool en Wortel
Eerder heb ik de Koreaanse kip gemaakt met rijst. Nu had ik nog een beetje spaghettini liggen, dat is hele dunne spaghetti. Het lijkt bijna op noodles, dus gaat prima bij zo’n Aziatisch gerecht (en zo was die spaghettini ook weer op).

Ingrediënten: spaghettini, 1 wortel, 1 kipfilet, 1/2 spitskool, 120 gram donkere basterdsuiker, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel gembersiroop, 8 eetlepels sojasaus, 6 eetlepels zoete chilisaus, 2 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel sesamolie,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1 in blokjes gesneden wortel tot de wortel een beetje zacht begint te worden. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot het een beetje bruin begint te worden. Voeg 1/2 in reepjes gesneden spitskool toe. Laat de spitskool slinken. Maak ondertussen een saus van 120 gram donkere basterdsuiker, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 eetlepel gembersiroop, 8 eetlepels sojasaus, 6 eetlepels zoete chilisaus, 2 eetlepels rijstazijn en 1 eetlepel sesamolie. Voeg de saus toe aan de kip. Laat de saus indikken. Lukt dit niet genoeg maak dan een maïzenapapje en voeg dit toe. Serveer de Koreaanse kip met de spaghettini. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *