Vanaf het strand reserveerden we een tafeltje bij Deurali, een Nepalees en Indiaas restaurant in Heiloo. Deze had goede reviews op google en sites als tripadvisor. Alleen hadden we echt niet hoeven reserveren, het was heel rustig. Of wij waren vroeg of niemand in Heiloo had zin in Indiaas.
We koze lekker makkelijk voor het Deurali deluxe menu, een menu voor twee personen. Als eerste kwamen de papadums met mango- en munt-saus op tafel.
Dit is de mixed starter, een mix van verschillende voorgerechten. Er is niet precies verteld wat het was, maar de meest linker is de samosa, een gefrituurd bladerdeeg pasteitje gevuld met aardappelen, doperwten en verse kruiden. Er naast is de onion bhajee, gekruide frituurde uien in kikkererwtenbeslag, dan denk ik dat het de paneer pakora is, gefrituurde Indiaase kaas en helemaal rechts de chicken hot wings, kippenvleugeltjes uit de tandoori-oven.
Het hoofdgerecht was de tandoori mix grill, butter chicken en naan brood en nog een gerecht met aardappel en bonensaus. De tandoori mixed grill kwam al sissend op tafel en bestaat uit gemarineerde kipfilet, kippenboutjes, zacht lamsvlees en kippenvleugel en is gegrild in de tandoorikleioven. De butter chicken is een gerecht van gegrilde stukjes kipfilet in romige tomatensaus met verse kruiden.
Als afsluiter nam Michel een koffietje en ik een chai latte en dat is anders dan een chai latte in een Nederlands restaurant, want het is gewoon thee met warme melk zoals het ook eigenlijk hoort, want cha, of chai betekent ook thee (ooit eens gehoord in een serie die ik volgde).
De gerechten kwamen razendsnel op tafel, verschillende smaken. Wel veel botjes, daar houd ik zelf niet zo van. Maar het vlees viel wel bijna van de botjes af. In ieder geval was dit ook weer erg lekker.
Deurali Nepalees en Indiaas restaurant
Raadhuisweg 8
1851 JA Heiloo