Tortellini met Spinazie en Kip in Romige Tomatensaus
In de koelkast had ik nog een pakje kookroom en 3 cherrytomaatjes liggen. In de diepvries nog een kipfilet en knoflook en tomatenpuree heb ik altijd wel in huis. In de supermarkt haalde ik nog verse tortellini, want dat was in de aanbieding, en spinazie. Et voilà, weer wat lekkers op tafel.

Ingrediënten: Jumbo tortellini met gedroogde ham, 1 kipfilet, kipkruiden, 3 teentjes knoflook, 3 cherrytomaatjes, 1 eetlepel tomatenpuree, 400 gram spinazie, 200 ml kookroom,

Aantal personen: 2

Kook de tortellini volgens aanwijzing op de verpakking. Kruid 1 in blokjes gesneden kipfilet met kipkruiden. Bak de kipfilet gaar in hete boter. Voeg 3 fijngehakte teentjes knoflook en 3 gehalveerde cherrytomaatjes toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 1 eetlepel tomatenpuree toe. Roer goed door. Voeg vervolgens geleidelijk 400 gram spinazie toe. Laat de spinazie slinken. Knip eventueel de spinazie wanneer het geslonken is. Voeg 200 ml kookroom toe. Warm even mee. Roer de gekookte tortellini door het geheel. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *