Ingrediënten: macaroni, 100 gram ontbijtspek, 1 ui, 5 chipolataworstjes, 1 potje wortels, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel bloem, een scheutje rode wijn, water,
Aantal personen: 2
Kook de macaroni in volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Haal ondertussen het vel van 5 chipolataworstjes. Maak hiervan gehaktballetjes. Voeg de gehaktballetjes toe en bak het bruin. Voeg vervolgens 1 potje wortels toe en bak even mee. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe. Bak even mee. Voeg daarna 1 eetlepel bloem toe. Bak ook kort mee. Voeg een scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol al roerende verdampen. Voeg daarna nog een beetje water toe tot je de gewenste dikte saus hebt. Serveer met de macaroni. Eet smakelijk!
0