Rendang met Rijst en Sperzieboontjes
Vorige week had ik al rundvlees gehaald voor de bolognese die ik maakte. Het was echter een veel te groot pak, dus zeker 2/3 ging de vriezer in. Vandaag had ik zin in rendang, het vlees lag toch in de vriezer en bij de supermarkt hoefde ik voor de rendang zelf alleen kokosmelk te halen. De rest is standaard altijd wel in huis. In ieder geval, de halve middag rook het heerlijk in huis door al die gebruikte kruiden in de rendang.

Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel serehpoeder, snufje kruidnagelpoeder, 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel gembersiroop, 300 gram magere runderlap, 1 blik kokosmelk (400 ml), 2 Indisch laurierblad, 1 stengel citroengras, 1 maggiblokje,

Aantal personen: 2

Maak een boemboe van 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel serehpoeder, snufje kruidnagelpoeder, 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel gembersiroop met een staafmixer of keukenmachine.

Bak de boemboe aan in hete olie of boter. Voeg 300 gram in blokjes gesneden magere runderlappen toe. Bak tot het vlees bruin is. Voeg 1 blik kokosmelk toe. Breng het kort aan de kook. Voeg 2 Indisch laurierblad, 1 gekneusde stengel citroengras en 1 verkruimeld maggiblokje toe aan het vlees. Zet de pan met de deksel dicht op een laag vuur voor ongeveer 2 1/2 uur. Laat op het laatst de deksel van de pan zodat de saus goed kan indikken. Haal het Indisch laurierblad en de stengel citroengras uit de pan. Lekker met rijst, sperzieboontjes gebakken uitjes en/of seroendeng. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *