In de statistieken zag ik regelmatig het pitabroodje met kipfilet en champignons voorbij komen. Een recept van zo’n zestien jaar geleden. Die mocht dus in de herhaling. De pitabroodjes werden vervangen door flatbreads, de marinade is wat aangepast en de ui is bosui geworden.
Ingrediënten: 4 flatbreads, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, 1 theelepel sambal, knoflookpoeder, 1 kipfilet, 200 gram champignons, 3 bosuien
Aantal personen: 2
Maak een marinade van 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, 1 theelepel sambal en knoflookpoeder. Marineer hierin 1 in blokjes gesneden kipfilet. Laat de kipfilet een paar uur marineren. Bak de flatbreads volgens aanwijzing op de verpakking. Bak de gemarineerde kipfilet in hete boter tot het gaar is. Voeg vervolgens 200 gram fijngesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg de laatste paar minuten nog 3 in ringen gesneden bosuien toe. Vul de flatbreads met het kipmengsel. Eet smakelijk!
0