Deels uit de Airfryer, deels gewoon in de wok gemaakt. In ieder geval was het weer smakelijk!
Kip Tikka
Ingrediënten: 3 eetlepels Griekse yoghurt, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel sambal, 2 kipfilets,
Aantal personen: 2
Meng 3 eetlepels Griekse yoghurt met 3 fijngehakt teentjes knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel garam masala en 1 theelepel sambal. Snij 2 kipfilets in blokjes en schep dit door de yoghurt marinade. Dek de schaal goed af en laat de kipfilet minstens 2 uur marineren in de koelkast. Doe de gemarineerde kip in een schaaltje in de Airfryer. Zet de Airfryer op 180 graden voor 20 minuten.
Tikka Masala Saus
Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kardemom, 1 theelepel kaneel, 2 tomaten, 1 blik tomaatblokjes, 200 ml kookroom, 2 theelepels basterdsuiker, amandelschaafsel,
Bak, terwijl de kip in de Airfryer zit, in hete boter 1 fijngesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kardemom en 1 theelepel kaneel tot de ui zacht is. Voeg 2 in blokjes gesneden tomaten, 1 blik tomaatblokjes en 200 ml kookroom toe. Laat de saus indikken. Breng op smaak met 2 theelepels basterdsuiker. Schep de kip door de saus. Bak ondertussen het naanbrood in de Airfryer volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de kip tikka masala met het naanbrood. Strooi wat amandelschaafsel over het gerecht.Eet smakelijk!
0