De rijst had ik eigenlijk wat droger bedoeld, maar door ietwat te lang aan de telefoon te zitten werd het papperig, maar het smaakte gelukkig nog wel!
Ingrediënten: rijst, 2 teentjes knoflook, gember, 1/2 wortel, 3 bosuien, 1/2 Chinese kool, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel tomatenketchup, 2 theelepels sambal,
Kook de rijst zoals je gewend bent in kokend water. Giet dit af en laat dit afkoelen. Bak dan in de hete olie 2 teentjes fijngehakte knoflook en een stukje van 2 cm fijngehakte gember. Doe hierbij een halve wortel, 3 bosuitjes en een halve Chinese kool bak dit ongeveer een minuut of 5. Voeg dan de rijst er aan toe en bak dan nog eens 2 minuten. Breng het op smaak met 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel tomatenketchup en 2 theelepels sambal. Ook nu weer 2 minuten roerbakken. Nu is de nasi klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk.
Gebakken rijst is nog makkelijker te maken als u de rijst een nachtje laat afkoelen in de ijskast: de volgende dag kleeft de rijst veel minder, bakt veel gemakkelijker en is duidelijk droger.
Dank je, dat is een handige tip !!