Ingrediënten: sperziebonen, rijst, 300 gram hamlappen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel laos, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, zout,
Kook de sperziebonen zoals je gewend bent in kokend water met wat zout. Bak de al gekookte rijst in hete olie warm. Verhit in een hapjespan olie, en bak hierin 300 gram hamlapjes (in blokjes gesneden). Doe dit op een hoog vuur tot ze mooi bruin zijn. Voeg dan 2 kleine fijngesnipperde uien toe (doe dit bij voorkeur in een keukenmachine want het moet echt heel fijn!). Voeg ook 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 theelepel laos, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel tomatenpuree en een klein beetje water. Roer het geheel goed door en breng het op smaak met wat zout. Laat het nu op een laag vuurtje 10 tot 15 minuten smoren. Dan is het klaar omgeserveerd te worden! Eet smakelijk!
Brutsellog
Een blog met alles wat Anja dagelijks eet.