Ingrediënten: 100 gram boter, 150 gram suiker, 3 eieren, 3 eetlepels citroensap, 250 gram magere kwark, 150 gram zelfrijzend bakmeel, 3 peren, 30 gram amandelschaafsel, kaneel,
Klop 100 gram boter met 150 gram suiker luchtig. Breek er 3 eieren boven en klop dit er door. Voeg daarna 3 eetlepels citroensap, 250 gram magere kwark en 150 gram zelfrijzend bakmeel toe en spatel het luchtig door het beslag. Doe het beslag nu in een ingevette en bebloemde taartvorm. Schil 3 handperen en snijd ze in schijfjes. Leg de perenschijfjes op het beslag. Strooi er nu ongeveer 30 gram amandelschaafsel over. Als laatste bestrooien met kaneel en wat suiker. Nu kan het in de voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 90 minuten. Eet smakelijk! 0
He Anja,
ik het er dan maar een klein stukje van geproeft, maar je zou haast zeggen dat je de kokkerel wereld in moet gaan.
Trouwens ik heb het je wel eens gezegt hé, hahaha
Succes meid!!
Groetjes,
Claudia
Hallo,
Wat is dit een verrassende combinatie !
Deze taart was in een mum van tijd opgesmuld.
groetjes,
Hoi Anja,
ik heb je taart net gemaakt (hij staat nog af te koelen, ben benieuwd!) maar klopt het dat deze taart niet hoog wordt? Ik weet dat na het zien van je foto niet helemaal zeker. Anders is de mijne namelijk mislukt 🙁
Groetjes,
Kim
Je taart is niet mislukt hoor! Die van mij is ook laag gebleven.
Groetjes Anja
Is deze perentaart geschikt als dessert met een bolletje ijs of is het misschien te machitg.
Als je er niet al te grote puntjes van snijd zal deze taart erg lekker zijn als dessert met een bolletje ijs. De perentaart was niet erg machtig vond ik zelf.
Gr. Anja
de taart was heerlijk,Marieke.
ennnn Sonja verantwoord
Hij is overheerlijk!
hallo
ik heb de taart een tijdje geleden ook gemaakt en hij was heeeeeeeeeeeeeerlijk
groetjed
geachte ,
Ik heb dit recept opgeschreven om eens uit te proberen maar ik zie geen vorm grootte en dit is ook belangrijk .
Ik schat de vorm volgens de foto op 24 cm ?
Graag een antwoordje .
Groeten Willy
Het is al lang geleden dat ik dit taartje heb gemaakt, maar ik denk inderdaad dat ik ook een 24 centimeter taartvorm heb gebruikt.