Een ‘winterse’ cake door de speculaaskruiden.
Ingrediënten: 150 gram boter, 150 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren, 150 gram bloem, 2 eetlepels speculaaskruiden,
Mix in een kom 150 gram boter, 150 gram suiker, zakje vanillesuiker en 3 eieren tot een romig geheel. Doe er dan 150 gram bloem bij en mix het geheel nog even goed. Doe de helft van het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm. Bij de rest van het beslag doe je nu 2 eetlepels donkere basterdsuiker en 2 eetlepels speculaaskruiden. Nu kan dit deel van het beslag ook in de cakevorm. Zet de cakevorm in de voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer een uur. Prik met een sateprikker in de cake of de cake klaar is (als de prikker er schoon uit komt is de cake klaar). Laat de cake nog even afkoelen in de cakevorm, dan krijg je hem daarna makkelijker uit de vorm. De cake is dan klaar om in plakjes gesneden te worden en het belangrijkste: klaar om opgesmikkeld te worden!
ik heb hem zojuist gemaakt en hij is echt lekker!! Ik had een kleiner cakevormpje gepakt zodat ie toch een beetje normale hoogte zou hebben en ik moest hem wel 10 min. langer bakken maar toch een goeie hoor!
Leuk om te horen! Ik vind het zelf ook lastig hoe lang een cake in de oven moet, vandaar steeds die sateprikker in t recept.