Ingrediënten: 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 stukje gemberwortel, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 1/2 gele paprika, 400 ml kokosmelk, 1 tomaat, kerriepoeder, ketoembar, cashewnoten, rijst,
Bak in een hete wok 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Als dit knapperig is schep je het uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 fijngesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 klein stukje fijngehakte gemberwortel, 1/2 gesneden rode paprika, 1/2 gesneden groene paprika en 1/2 gesneden gele paprika voor ongeveer een minuut of 5. Giet er dan 400 ml kokosmelk bij, doe er 1 gesneden tomaat en breng het op smaak met kerriepoeder en ketoembar. Laat het geheel een minuut of 30 pruttelen. Doe dan de 1 handje cashewnoten en de ontbijtspekjes erbij en warm het geheel nog even goed door. Serveer het met rijst. Eet smakelijk! 0