Nasi Keboeli met Kip Saté

Van een paar bakjes Nasi Keboeli die in de diepvries stonden kon ik weer een grote pan vol maken tijdens de “maak-de-vriezer-eens-leeg” – week. Erbij heb ik kipsaté met pindasaus gemaakt.

Kip Saté
Ingrediënten: 1 teentje knoflook, 4 eetlepels ketjap manis, 5 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels chilisaus, 2 kipfilets,

Maak een marinade van 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels ketjap manis, 5 eetlepels tomatenketchup en 2 eetlepels chilisaus. Marineer hierin 2 in blokjes gesneden kipfilets voor minstens 2 uur. Bak de kipsaté bruin in hete olie.

Pindasaus
Ingrediënten: 6 eetlepels pindasaus, 1/2 eetlepel honing, 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel gembersiroop, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis, 250 ml kookroom,

Verwarm op laag vuur al roerende 6 eetlepels pindakaas, 1/2 eetlepel honing, 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel gembersiroop, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis en 250 ml kookroom.

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *