Hartige Taart met Prei, Tomaat en Parmaham

Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 50 gram parmaham, tijm, oregano, 1 prei, 250 gram mascarpone, 2 eieren, citroensap, zout, peper, vers bladerdeeg, 250 gram tasty tom tomaten, geraspte kaas,

Verwarmde oven voor op 200 graden. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook, 50 gram in reepjes gesneden parmaham, wat tijm en oregano tot de ui zacht is. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Laat het geheel afkoelen. Maak een mengsel van 250 gram mascarpone, 2 eieren, citroensap, zout en peper. Bekleed een ingevette taartvorm met kant-en-klare hartige taart deeg. Prik gaatjes in de bodem. Schep het prei-ui mengsel in de taartvorm. Giet het mascarpone mengsel erover. Snij 250 gram tomaten in helften. Leg de tomaatjes met het snijvlak naar boven in de mascarpone. Strooi er geraspte kaas over. Vouw het bladerdeeg een beetje naar binnen. Zet de taartvorm ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de hartige taart iets afkoelen. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *