Ingrediënten: 200 gram rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 prei, 150 gram corned beef, 50 gram ham, 1/2 theelepel trassi, 1 eetlepel heet water, 1 theelepel sambal, 1/2 blokje rundvleesbouillon, 2 eetlepels ketjap manis,
Aantal personen: 3
Kook 200 gram rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 2 teentjes fijngehakte knoflook tot de ui zacht is. Voeg 1 in ringen gesneden prei met 150 gram fijngehakte corned beef en 50 gram fijngehakte ham tot de prei zacht is. Meng ondertussen 1/2 theelepel trassi met 1 eetlepel heet water. Voeg het trassi-water met 1 theelepel sambal en 1/2 verkruimeld rundvleesbouillonblokje toe. Roerbak kort. Voeg de rijst met 2 eetlepels ketjap manis toe en roerbak tot de rijst goed warm is. Serveer met saté en satésaus. Eet smakelijk!
0