Aardbeienijs

Vandaag heeft Britt de nieuwe Magimix IJsmachine ‘Le Glacier 1.1’ uitgeprobeerd. Met verse aardbeien hebben we aardbeienijs gemaakt. We hadden ongeveer 900 ml ijs.

Ingrediënten: 500 gram aardbeien, 300 ml slagroom, 100 gram poedersuiker, een scheutje citroensap,

Was de aardbeien en haal het kroontje van de aardbeien. Pureer de aardbeien met een staafmixer. Voeg 300 ml slagroom, 100 gram poeder suiker en een scheutje citroensap toe. Meng het geheel tot er geen klontjes meer inzitten. Doe de ijsmachine aan. Giet de ‘aardbeienroom’ in de ijsmachine. Zet de ijsmachine ongeveer 30 minuten aan (heb je geen Magimix, kijk dan in de handleiding van je ijsmachine). Schep het ijs daarna in een afsluitbare bak en zet het nog even in de vriezer. Lekker met vers geklopte slagroom. Smul ze!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *