Ingrediënten: 2 kipfilets, zout, peper, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 wortel, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels bloem, 100 ml rode wijn, 300 ml bouillon, 1 klein blikje sperziebonen,
Aantal personen: 3
Snij 2 kipfilets in grote stukken. Bestrooi met zout en peper. Bak de kipfilet met 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna bruin is. Voeg 1 gesneden ui, 1 in plakjes gesneden wortel en 1 fijngehakt teentje knoflook toe. Bak 5 minuten mee. Voeg 2 eetlepels bloem toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 100 ml rode wijn en ongeveer 300 ml bouillon toe (of zoveel tot je de gewenste dikte qua saus hebt). Laat het geheel 15 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg 1 blikje sperziebonen toe. Warm het geheel nog 5 minuten goed door. Eet smakelijk!
0