Ingrediënten: 250 gram ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 300 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 pot wortels, scheutje rode wijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillonblokje, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, peper, zout, nootmuskaat, 1 theelepel mosterd, 100 gram geraspte kaas, lasagnebladen,
Aantal personen: 3
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 250 gram ontbijtspek knapperig. Schep de ontbijtspek uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe. Bak het gehakt rul en bruin. Voeg 250 gram fijngesneden champignons en 1 pot worteltjes (uitgelekt) toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree en 1 verkruimeld bouillonblokje toe. Roer het goed door. Laat het geheel op laag vuur een half uur pruttelen. Voeg de uitgebakken ontbijtspek toe. Warm het geheel goed door.
Maak ondertussen de kaassaus. Smelt voor de kaassaus 50 gram boter. Voeg als de boter gesmolten is 50 gram bloem toe. Bak de bloem kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Breng op smaak met zout, peper nootmuskaat en 1 theelepel mosterd. Roer als de saus de gewenste dikte heeft ongeveer 75 gram geraspte kaas (of meer) erdoor.
Doe in een ovenschaal afwisselend een laag tomatensaus, lasagnebladen en kaassaus, eindig met een laagje kaassaus. Strooi de rest van de geraspte kaas er over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
0