Honing Mosterd Kip met Champignons en Ontbijtspek

Dit recept is geïnspireerd op een recept wat ik bij collega eetblogger Pink Salt zag. Makkelijk en erg lekker leek het me.

Ingrediënten: 
2 eetlepels honing
, 2 eetlepels mosterd
, 1 eetlepel olie
, paar druppels limoensap
, 3 kipfilets, peper, zout, paprika
poeder, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 gram champignons,

Aantal personen: 3

Meng in een kom 2 eetlepels honing, 2 eetlepels mosterd, 1 eetlepel olie en een paar druppels limoensap. Marineer hierin 3 kipfilets voor minstens 2 uur. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de kipfilets met peper, zout en paprikapoeder. Bak de kipfilets bruin in hete boter. Haal de kipfilets uit de pan. Leg de kipfilets in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Bak in het achtergebleven vet 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het knapperig begint te worden. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Serveer de kip met de ontbijtspek en champignons. Wij hebben er Vlaamse frieten en een salade bij gegeten. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

2 Antwoorden op “Honing Mosterd Kip met Champignons en Ontbijtspek”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *