Babi Ketjap en Bananenchips

Babi Ketjap:
Ingrediënten: 2 uien, 800 gram varkenslapjes, 1 eetlepel ketoembar, 1 eetlepel djinten, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 5 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel azijn,

Fruit 2 fijngesnipperde uien in hete olie tot de uien goudbruin zijn. Voeg dan 800 gram in blokjes gesneden varkenslapjes bij en bak dit bruin. Voeg dan de kruiden toe: een eetlepel ketoembar, 1 eetlepel djinten en 1 eetlepel gemberpoeder. Voor de rest doe je er ook 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 5 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel azijn. Doe er ook nog wat water bij zodat het vlees net onder staat. Breng het aan de kook en zet dan het vuur lager en laat het dan zeker 3 uur op een laag vuur pruttelen.

Bananenchips:
Ingrediënten: 4 bananen, olie, poedersuiker,

Snij 4 bananen in plakjes. Bak deze plakjes in hete olie en boter aan elke kant 2 minuten. Laat de bananenplakjes uitlekken op keukenpapier. Strooi er nog wat poedersuiker over als het nog warm is.

Bij dit lekkers hadden we rijst en sperziebonen die we kort gekookt hebben en daarna kort hebben gebakken in een sweet & sour woksaus van Conimex. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

5 Antwoorden op “Babi Ketjap en Bananenchips”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *