Ingrediënten: tagliatelle, 2 rode uien, zout, balsamico azijn, donkere basterdsuiker, 50 gram pijnboompitten, 400 gram andijvie, geraspte kaas,
Kook de tagliatelle in kokend water met wat zout.
Snij 2 rode uien grof en leg dit in een ovenschaal. Besprenkel met balsamico azijn en strooi er donkere basterdsuiker over. Zet de ovenschaal onder de hete gril en rooster de uien ongeveer 10 minuten. Rooster ondertussen 50 gram pijnboompitten goudbruin. Schep het uit de pan en doe in de pan olie en laat dit goed heet worden. Voeg beetje bij beetje 400 gram andijvie toe en laat dit al roerbakkend slinken. Als de andijvie geslonken voeg je de pijnboompitten en de geroosterde rode uien weer toe. warm het geheel nog goed door.
Schep de andijvie op de tagliatelle. Eventueel kan je er naar smaak nog geraspte kaas over het gerecht strooien. Eet smakelijk!
0
Klinkt goed!
Wel eens pasta met boerenkool gemaakt, maar nog niet met andijvie!