Brusselse Wafels

Met ons nieuwe ‘multi’ ijzer hebben we Brusselse wafels gemaakt of eigenlijk Veense wafels. Wij hebben van onderstaand recept 12 wafels kunnen maken.

Ingrediënten: 4 eieren, 250 gram bloem, 1 eetlepel suiker, 1 zakje gist, 200 ml water, 300 ml melk, 100 gram boter,

Splits 4 eieren. Meng 250 gram bloem met 4 eidooiers en 1 eetlepel suiker. Meng 1 zakje gist met 200 ml lauwwarm water en meng dit door het beslag. Meng 300 ml lauwwarme melk met 100 gram gesmolten boter en meng dit door het beslag. Klop de 4 eiwitten stijf en schep dit voorzichtig door het beslag. Bak de wafels in je wafelijzer volgens de aanwijzing van je wafelijzer. Serveer met poedersuiker en vruchten. Smul ze!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *