Een recept uit 1978, een filetlapje gevuld met champignons en ui. Eigenlijk heel simpel en toch erg lekker. Aanrader. In 1978 heette het recept overigens vleesrolletjes.
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 5 champignons, 2 filetlapjes, zout, scheutje water,
Aantal personen: 2
Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg 5 in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Snij ondertussen 2 filetlapjes open. Vul de filetlapjes met het champignons ui mengsel. Prik vast met cocktailprikkers. Bak de gevulde filetlapjes aan beide zijden bruin. Voeg een scheutje water toe aan de boter en laat het vlees vervolgens in 15 tot 20 minuten helemaal gaar worden. Eet smakelijk!
0
Wat grappig dat je zulke ‘ouderwetse’ recepten dan toch weer gebruikt! En ja, waarom niet? 😉
Het is ook zo grappig die oude kookbladen te lezen, pakjes en zakjes werden toen best vaak gebruikt… Of champignons uit blik bv, geef mij dan maar verse 😉
Ze zijn er nog wel, ook in glazen pot enzo.
Champignons uit blik? Hihi, ‘k Wist niet eens dat die überhaupt bestaan! 😀