Oeh wat was de smaak in 1978 zoet, iets te zoet vind ik. In de Tip van augustus 1978 vond ik het recept voor kip in sojasaus. Lekker als bijgerecht. Erbij hoort normaal witte rijst, maar in de diepvries had ik nog een bakje nasi kornet staan, veel lekkerder.
Ingrediënten: 1 flinke kipfilet, zout, gemberpoeder, 2 eetlepels rijstwijn, 100 ml ketjap manis, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1/2 theelepel uienpoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 150 gram doperwten (diepvries)
Aantal personen: 2
Snij 1 kipfilet in blokjes. Bestrooi met zout en gemberpoeder. Bak de kipfilet bruin. Voeg 2 eetlepels rijstwijn, 100 ml ketjap manis, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1/2 theelepel uienpoeder en 1/2 theelepel knoflookpoeder toe. Roer goed door zodat het goed gemengd is. Voeg vervolgens 150 doperwten toe. Laat het geheel op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten gaar worden. Eet smakelijk!
0