Ingrediënten: 1 kipfilet, 250 gram chorizo, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram risotto rijst, scheutje witte wijn, 900 ml kippenbouillon, 1 blik tomaatblokjes, 200 gram doperwten,
Aantal personen: 4
Bak 1 in blokjes gesneden kipfilet en 250 gram in kleine stukjes gesneden chorizo in hete boter. Bak tot de kipfilet bruin is. Schep de kipfilet en chorizo uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook. Bak tot de ui zacht is. Voeg 250 gram risotto rijst toe, bak kort mee. Voeg een scheutje witte wijn toe. Roer goed, laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 900 ml kippenbouillon en 1 blik tomaatblokjes toe. Laat onder af en toe roeren de risotto gaar worden. Voeg na ongeveer 10 minuten 200 gram doperwten toe. Voeg op het laatst de kipfilet en chorizo toe. Warm het geheel nog even goed door. Eet smakelijk!
0
Voeg de bouillon soeplepel voor soeplepel toe!
Oh dat is helemaal niet nodig. Zelfs op tv zag ik een kok, Jeroen Meus, dit gewoon in 1x doen. Gaat perfect. Je moet alleen af en toe roeren.