Kip Tikka Masala

Kip Tikka
Ingrediënten: 170 ml Griekse yoghurt, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel sambal, 2 kipfilets,

Aantal personen: 2

Meng 170 ml Griekse yoghurt met 3 fijngehakt teentjes knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel garam masala en 1 theelepel sambal. Snij 2 kipfilets in blokjes en schep dit door de yoghurt marinade. Dek de schaal goed af en laat de kipfilet minstens 2 uur marineren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de gemarineerde kipfilet in 20 minuten gaar.

Tikka Masala Saus
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel kardemom, 1 blik tomaatblokjes, 250 ml kookroom, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kaneel, zout, 2 eetlepels geschaafde amandelen,

Bak in hete olie of boter 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel kardemom tot de ui bruin is. Voeg 1 blik tomaatblokjes, 250 ml kookroom en 1 eet- lepel garam masala toe en laat dit tot de helft indikken. Breng op smaak met een beetje kaneel en zout. Strooi er voor het serveren wat geschaafde amandelen over.

Serveer de Kip Tikka met de Tikka Masala saus. Lekker met naanbrood. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *