Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 200 gram risotto rijst, scheutje witte wijn, 800 ml groentebouillon, 250 gram champignons, 50 gram salami, 75 gram geraspte kaas,
Aantal personen: 2
Bak 1 gesnipperde ui met 2 teentjes fijngehakte knoflook en wat tijm in hete olie tot de ui zacht is. Voeg 200 gram risotto toe. Roer even door. Voeg een scheutje witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg geleidelijk ongeveer 800 ml groentebouillon toe (kan wel iets meer of minder zijn) en blijf af en toe roeren. Bak in een andere pan 250 gram in plakjes gesneden champignons met 50 gram gesneden salami in hete boter tot de champignons zacht zijn. Wanneer de risotto gaar is, het heeft dan nog net een beetje bite, dan doe je de champignons, salami en 75 gram geraspte kaas erbij. Roer tot de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!
0
Wat leuk! Wij eten gemiddeld 2 keer in de week risotto, maar vaak met groenten en champignons met kip, dit is ook een hele leuke variatie!