Eindelijk weer normaal gekookt en dat mocht ook wel weer na een rommelige week waarin weinig gekookt werd. Rijst met kip in romige pindasaus werd het. Smullen.
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 kipfilet, 1 rode paprika, 250 gram champignons, 250 ml kokosmelk, 2 eetlepels pindakaas, 1 eetlepel chilisaus, 1 blokje kippenbouillon,
Aantal personen: 3
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe en bak de kipfilet bruin. Voeg 1 gesneden rode paprika en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 250 ml kokosmelk, 2 eetlepels pindakaas, 1 eetlepel chilisaus en 1 verkruimeld blokje kippenbouillon toe. Laat de saus op middelhoog vuur iets inkoken. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!
0