Ingrediënten: 1 varkenshaas, zout, peper, 150 gram dobbelsteentjes spek, 1 ui, 1 teen knoflook, 250 gram champignons, 1 eenpersoonsblikje doperwten,
Aantal personen: 2
Snij 1 varkenshaas doormidden. Vouw bij het dunste stukje varkenshaas het einde om, zodat beide stukjes even groot zijn. Bestrooi met zout en peper. Bak de varkenshaas rondom bruin. Voeg 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek toe. Zet het vuur wat lager en keer regelmatig de varkenshaas om zodat de varkenshaas niet rauw blijft van binnen.
Bak in een andere pan 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakte teen knoflook. Bak tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in kwarten gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 uitgelekt blikje doperwten toe en warm het geheel goed door. Voeg op het laatst de gebakken dobbelsteentjes ontbijtspek toe.
Serveer de varkenshaas met de doperwten, champignons en spek. Wij hebben er gebakken aardappelblokjes erbij gegeten. Eet smakelijk!
0