Gegratineerde Schnitzels met Tomatensaus

Ingrediënten: 4 gepaneerde schnitzels, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, scheutje rode wijn, 2 tomaten, 1 blik tomaatblokjes, zout, peper, mozzarella, geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak 4 gepaneerde schnitzels bruin. Snij de schnitzels in stukjes en leg het in een grote ovenschaal.

Maak de tomatensaus. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 2 in blokjes gesneden tomaten, bak kort mee. Voeg vervolgens 25 ml rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg 1 blik tomaatblokjes toe. Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper. Laat de tomatensaus eventjes zachtjes pruttelen. Pureer de tomatensaus.

Verdeel de tomatensaus over de gepaneerde schnitzels. Leg stukjes mozzarella op de schnitzels en strooi er geraspte kaas over. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven zodat de kaas en mozzarella kan smelten. Lekker met salade en gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *