Curry van Kipfilet en Tomaat met Naanbrood

Vandaag hoefde ik niet te koken, dat deed Britt. Superfijn! Ze maakte deze curry, en lekker dat het was!

Ingrediënten: naanbrood, 2 kipfilets, 1 theelepel ketoembar, 2 uien, 1 theelepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1/2 theelepel chilipoeder, 2 laurierblaadjes, 1 blikje tomatenpuree, 5 tomaten, 400 ml kokosmelk,

Aantal personen: 3

Bereid het naanbrood volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 2 in blokjes gesneden kipfilet met 1 theelepel ketoembar tot de kip bruin is. Schep de kipfilet uit de pan. Voeg vervolgens 2 gesnipperde uien toe met 1 theelepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1/2 theelepel chilipoeder, 2 laurierblaadjes en 1 blikje tomatenpuree. Roerbak tot de uien zacht zijn. Voeg 5 in blokjes gesneden tomaten toe. Bak kort mee. Voeg daarna 400 ml kokosmelk toe. Breng kort aan de kook. Doe vervolgens de kipfilet terug in de pan en laat het geheel nog 10 minuten pruttelen. Serveer met het naanbrood. Eet smakelijk!

Is de curry te scherp? Voeg dan eventueel wat suiker toe.

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *