Vandaag was het weer tijd voor de jaarlijkse Culiperslunch, een lunch voor food-media, food-journalisten en eetbloggers om de nieuwste trends van 2014 op eetgebied te zien. Nou er komt weer veel leuks aan, maar dat zie je binnenkort ook wel op mijn plog. Eerst laat ik je zien wat ik gegeten heb. Hierboven zie je het lekkers van Irish Beef. Het linkerplaatje is van Roger Rassin van La Rive.
Deze is van Michiel van der Kroft van ‘t Nonnetje. Deze gerechten zijn ontstaan door middel van foodpairing, combineren en proberen.
Daarna steak tartare van een cateraar waarvan ik de naam ben vergeten en een kroket, iets wat je misschien niet verwacht.
Dit was de Kwekkeboom biologische kroket vers gedraaid en gebakken door de meester croquettenbakker.
Bij Dilmah kon je proeven van de thee rosé with french vanille en zoetigheden van Hidde den Brabander (en de welkomst cocktail van Dilmah was overigens ook zo lekker).
Bij Nice to Meat proefde ik van deze steak tartare van Mario Ridder.
Het laatste waar ik wat gegeten heb was bij Kesbeke waar Lucas Rive deze hapjes klaar maakte. Tonijn en iets met biet…
De officiële Culiperslunch werd dit jaar gemaakt door Claartje Lindhout, alleen toen deze werd uitgereikt aan de aanwezige pers stond ik alweer op het station te wachten op de trein naar huis. In ieder geval heb ik van dit alles wel weer heerlijk genoten!
0