Dit recept kwam ik tegen bij By Aranka. Ik heb het wel aangepast en maar 1 blik croissantdeeg gebruikt, ik heb dus nog ‘spread’ over voor bijvoorbeeld op brood bij de lunch. Kijk even mee hoe ik het heb gedaan.
Ingrediënten: 1 ui, 1/2 rode paprika, 1 gerookte kipfilet, 2 eetlepels milde salsa saus, 200 gram roomkaas, 1 blik supercroissants.
Aantal croissants: 6
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 1 gesnipperde ui met 1 rode paprika in hete boter tot de ui zacht is. Doe in een schaal en laat het wat afkoelen. Meng met 1 in stukjes gesneden gerookte kipfilet, 2 eetlepels milde salsa saus en 200 gram roomkaas. Leg op elk stukje croissantdeeg een beetje van het kipmengsel. Rol er croissants van en leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
0
Wat leuk dat je het ook nagemaakt hebt met een eigen twist! Met paprika erbij lijkt me ook heel lekker!